titelkogstasegem

  • VERVAEKE.png
  • wijnhuis.png
  • ginocars.png
  • vanhulsen_slider.png
  • allaert_slider.png
  • sdc_verzekering.png
  • stefaan_storme.png

Recreas KOG Stasegem pakken terug goud

winnaar sp 2016KOG Recreas naar de Special Olympics 2016.

Woensdag 04/05/2016 om 13u30 verzamelden we met zijn allen aan het Kennedypark  om voor 3 dagen naar La Louvière te gaan voor deelname aan de special olympics 2016. Om 14u was het zover, met zijn allen vertrokken we richting onze verblijfplaats The Spin.  Zeven  auto’s reden 1u30 achter elkaar onder het toezicht van de stralende zon.
Omstreeks 15u45 zijn we veilig aangekomen, we begonnen direct met het uitladen van de auto’s en iedereen kreeg te horen waar hun kamer was.


Eens alles op hun plaats stond, kregen ze tijd voor hun zelf. Iedereen wou dan natuurlijk genieten van het mooie weer, er werd hier en daar eentje gedronken en andere waren al volop aan het voetballen. Na veel gebabbel en gelach was het dan tijd voor het avondmaal. Lekkere worsten die onze kookmoeders met veel liefde klaarmaakten.  Sommige vonden het jammer dat er geen ajuinen waren, maar daar hadden de moeders zo hun redenen voor.
Na het eten kregen de spelers de keuze tussen kijken naar een film of gewoon gezellig babbelen.
Omstreeks 22u was het dan tijd om naar de kamer te gaan, tegen 23u sliep iedereen al want de volgende dag was het zover. Het begin van de special olympics 2016.

Donderdag 05/05/2016.

Omstreeks 6u was bijna iedereen wakker, onmiddellijk naar buiten om te genieten van het mooie uitzicht en natuurlijk het zonnetje die volop aan het schijnen was.
Rond 7u was het tijd voor het ontbijt, ook hiervoor zorgen onze moeders. De ene een boterham met choco de andere ene met confituur, er was genoeg variatie voorzien voor iedereen.
En dan was het zover om 7u45 vertrokken we richting La Louvière naar Stade Henri Rochefort. Daar waren we dan om 8u30, ruim op tijd want de eerste wedstrijd was pas om 10u.
We moesten eerst 2 wedstrijden spelen om daarna te weten in welke poule we zouden zitten.

Deze wedstrijden waren tegen moeilijke tegenstanders omdat we vorig jaar goud gewonnen hadden. Dan was het zover de eerste wedstrijden, iedere speler gaf zichzelf voor 200% waardoor we telkens strijdend ten onder gingen met maar 1-0. Niemand liet zijn hoofd hangen en samen wachten we met zijn allen op de resultaten voor de poules.  Dan was het zover, we zaten in een poule met o.a. de Hoge Kouter A. Wij wisten onmiddellijk dat dit geen gemakkelijke poule ging zijn en hoopten alleen maar dat we niet de laatste zouden eindigen. Om 13u30 Stonden we klaar voor de start van de 1ste poule wedstrijd, die was tegen de Hoge Kouter A. Geen gemakkelijke opdracht, vooral omdat we spelers kenden die bij die ploeg zaten en omdat we weten dat zij een hoog niveau kunnen halen.

Na 15 minuten spelen was de ruststand 0-3 voor de hoge kouter, maar na een stevige peptalk van onze Geert kwam daar in de 2de helft verandering in, na 5 minuten was de stand 2-3 uiteraard begonnen wij trainers nerveus te komen. Omdat de eerste wedstrijd de belangrijkste is. De spelers voelden dat er meer in zat en begonnen enorm veel druk te zetten met als resultaat dat het na 10 minuten 3-3 was. Niet goed voor onze tikker, iedereen riep dat ze met zijn allen naar voren moesten gaan en blijven druk zetten. Maar dan gebeurde hetgeen dat niemand verwacht had. Net voor het affluiten scoren we de 4-3. Iedereen sprong recht van vreugde, wat een ontlading was me dat. Het was precies of we de finale speelden en deze gewonnen hadden. Na het affluiten was iedereen vol van emoties en hier en daar werd er een traantje van blijdschap gelaten. Wat een prachtige prestatie van ons ploegske en de eerste 3 punten waren binnen.
De eerste dag zat er al op, het was tijd om terug te gaan naar onze verblijfplaats en om daar volop te genieten van het zonnetje en een oververdiende BBQ die werd klaargemaakt door spelers en ouders. Dit was lekker smullen.

Vrijdag 06/05/2016

Alweer kwamen we wakker met een stralende zon en een prachtig uitzicht. Klaar voor de beslissende 3 wedstrijden. Iedereen was fris en super gemotiveerd, ze hadden natuurlijk goed geslapen na die spannende wedstrijd van gisteren. Maar we vertelden ze dat ze met hun voetjes op de grond moesten blijven, want vandaag wordt een zware dag.De eerste wedstrijd vond plaats om 10u, we wisten weer op voorhand dat ook dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden, maar onze spelers bleven rustig en speelden gewoon hun match. Aan de ruststand stonden we jammer genoeg 0-2 achter. Maar alweer na een deugddoende peptalk werden ze weer klaargestoomd voor de 2de helft die eindigde op een 2-2 gelijkspel, niet gewonnen maar ook niet verloren. Stillekes aan begonnen we al te hopen op een medaille, eventueel brons of zilver, van goud was er nog geen sprake.

Na een lange pauze was het om 13u30 tijd voor de 2de wedstrijd van de dag, dit was op zich één van de gemakkelijkste ploegen van de poule en ook zowat de enigste ploeg die op papier een gelijkwaardig team was. De spelers speelden met alle vertrouwen die ze de vorige matchen gekregen hebben en dit was ook te zien aan het resultaat, geen achterstand aan de rust en van een stevige peptalk was er bijna geen sprake. Dit omdat dit ook niet nodig was, de spelers hadden de wedstrijd onder controle en die eindigde op een 3-1 eindstand. Alweer een overwinning van ons ploegske, Wie had dat nu kunnen denken dat we 7 op 9 gingen halen in een poule die op papier onhaalbaar was voor ons. Maar zo zie je maar, de wedstrijden moeten nog altijd gespeeld worden.
Op dat moment kwam de finale in bereik en begonnen we uiteraard de dromen van een gouden medaille, maar daarvoor moesten we de laatste wedstrijd winnen, dan pas waren we zeker van een finale plaats en dus van een medaille. Na alweer een lange pauze was het om 16u30 tijd voor de laatste en beslissende match, beide ploegen moesten winnen om zekerheid te hebben en u kan het uiteraard al raden wie aan het langste eind getrokken heeft.
Het was een spannende wedstrijd waarbij we 1-0 voorkwamen maar op een ongelukkige manier maakte de tegenspelers de 1-1. Wat een hoop stress hadden wij op dit moment. Maar we bleven rustig, alles kon nog gebeuren dit hadden we de vorige wedstrijden al voldoende bewezen. En daar was het moment dan, 5 minuten voor affluiten maakten we het beslissende doelpunt 2-1 stond er op het scorebord. Iedereen moest de laatste minuten gaan verdedigen, zodat we geen doelpunt meer tegen kregen. En dit gebeurde dan ook niet. Eindsignaal en 2-1 overwinning, wat een euforie en wat een prestatie van onze spelers, met een 10 op 12 gaan we de volgende dag richting de finale.
Het was dan weer tijd om terug te keren naar onze verblijfplaats. Daar kregen we een stevige portie spaghetti die onze moeders hadden voorbereid, dan was het tijd voor nog een korte tactiek bespreking, want de volgende dag speelden we de finale en zo wisten de spelers nog eens wat ze moeten proberen uit te voeren. Na de bespreking werd er volop gelachen en gedronken uiteraard met mate(n). Zodat ze fris aan de aftrap zouden staan.

Zaterdag 07/05/2016 FINALEDAG.

Iedereen was vroeg uit te veren en dit alweer onder het toezien van een stralende zon. De finale vond plaats om 13u, dus hadden we voldoende de tijd om al het gerief klaar te maken en de auto’s in te laden, want na de medaille uitreiking keerden we terug huiswaarts. Daar waren we dan omstreeks 11u30, klaar voor de finale. Spelers begonnen om 12u15 met zich op te warmen, bij zowel spelers als trainers/begeleiders was er toch sprake van lichte stress. Je staat totaal onverwachts in de finale en stiekem hoop je inderdaad om naar huis te gaan met die gouden medaille.
Om 13u klonk het fluitsignaal, iedereen begon gemotiveerd aan de wedstrijd. En na een paar minuten was het zover, het eerste doelpunt weliswaar voor de tegenpartij 0-1, maar we gaven maar niet op en al snel kwamen we op gelijke hoogte 1-1, tijd voor een korte drankpauze. Na de drankpauze begonnen we er weer aan, iedereen met het hoofd omhoog dat veld op. Jammer genoeg gebeurde er hetzelfde als de eerste minuten 1-2 achter, spelers waren eventjes hun focus kwijt door de drankpauze. Maar net zoals in de andere wedstrijden gaven ze maar niet op en bleven ze vechten voor elkaar. En daar was het dan, net voor de rust 2-2.
Na de rustpauze begonnen we er weer aan, langs de kanten waren we stillekes aan het dromen van die gouden medaille, want we zagen dat er een overwinning in zat. Maar dit hielden we voor ons zelf, zodat de spelers rustig hun match konden spelen. En natuurlijk valt er weer een doelpunt, deze keer aan de goede kant 3-2. De spelers waren dolblij, maar er kon nog altijd van alles gebeuren. Maar dit lieten wij niet toe, voor het affluiten gebeurde er het onmogelijke we scoorden de 4-2 en de gouden medaille was van ons !

Het eindsignaal klonk en de spelers waren laaiend enthousiast, iedereen was in de zevende hemel. Want wie had er dit nu kunnen denken. Uiteraard was het in de kleedkamer tijd voor een feestje, met bijhorende bubbels. Spelers en trainers werden gezegend, er werd gezongen en gevierd. WE ARE KOG

 

Ik wil nogmaals iedereen bedanken,
De kookmoeders en kinderen die iedereen iedere dag voorzien van een middag en avondmaal, die klaar stonden voor de spelers als het nodig was.
Bjorn en Filip, die fantastisch goed geholpen hebben bij het begeleiden van de spelers, die er ook altijd waren voor iedereen. Als er gelachen werd waren ze er altijd bij, maar ook als het serieus was kon je er altijd op rekenen.
Onze trainer Geert, die de spelers telkens opnieuw kon klaarstomen voor de wedstrijden, vooral de 2de helft. Die telkens de spelers tot rust bracht, ook al was hij nerveus en de kalmte probeerde te bewaren.
De Mario, die het mogelijk maakte dat wij een verblijfplaats hadden en er ook was wanneer een speler verzorging nodig had, die zorgde dat de papieren in orde waren.
De supporters, die in de warmte de lange rit wouden maken voor ons.
Onze voorzitter Rik en KOG Stasegem, door hun konden we opnieuw deelnemen aan de specials en hadden we niks te kort.
Maar vooral onze spelers, die ondanks de hitte en de moeilijkheid van de poule toch maar eens konden bevestigen dat in voetbal alles mogelijk is.

!!!!! op naar de special olympics 2017 !!!!!

PJ Dewyn